Miksi palkata PT?

Usein kuulee ihmisten kysyvän, mitä järkeä on palkata Personal Trainer, kun netti on tulvillaan erilaisia kuntosaliohjelmia, ruokavalioita ja treenisuunnitelmia – eivätkä ne maksa mitään? Ohjeet ovat toki yleispäteviä ja usein ihan hyviäkin, mutta ne eivät ole ”personoituja”, juuri Sinulle tehtyjä. Niistä puuttuu henkilökohtaisuus.

Personal Trainer-nimike jo itsessään kertoo siitä että kyseessä on henkilökohtainen valmennus. Personal Trainer kartoittaa aluksi asiakkaan terveydentilan, lähtötason ja liikuntataustan, jotta treenit voidaan toteuttaa turvallisesti ja mahdolliset liikunta-/liikerajoitteet huomioon ottaen. Lisäksi, jo ensimmäisellä PT-tapaamisella voidaan esimerkiksi huomata, että jokin liike ei yksinkertaisesti sovi Sinulle. Tällaisessa tilanteessa PT osaa muokata treeniohjelmaa sen mukaisesti ja ohjata vaihtoehtoisen liikkeen tai esimerkiksi vaihtaa liikkeessä käytettävää välinettä. Näin ohjelmasta saadaan entistäkin personoidumpi ja treeniä on turvallista ja mukavaa tehdä.

Erilaisen lähtötason lisäksi jokaisella ihmisellä on erilaiset tavoitteet. Personal Trainer suunnittelee treeniohjelman ja mahdollisen ruokavalion aina niin, että se tukee Sinun tavoitettasi. Treeniohjelma on suunniteltu niin, että tavoitteeseen päästään turvallisesti ja treenaaminen on nousujohteista. Nousujohteisella treenisuunnitelmalla varmistetaan myös se, että treeneistä palaudutaan kunnolla. Harvempi tavallinen kuntoilija (tai edes kokenut kuntoilija) tietää, miten treenata nousujohteisesti – aina se ei tarkoita vain painojen lisäämistä tai treenimäärien nostamista…

Hyvä PT osaa huomioida jokaisen asiakkaan yksilönä, eikä hän esimerkiksi myy kaikille perinteistä kuntosaliharjoittelua. Monet ajattelevat, että personal trainerit suunnittelevat vain kuntosaliohjelmia ja yrittävät tuputtaa salitreenaamista kaikille. Faktahan on kuitenkin se, etteivät kaikki ihmiset välttämättä pidä perinteisestä salitreenaamisesta. Eikä kaikkien tarvitsekaan. Lihaskuntoa kaikkien on kuitenkin harjoitettava – tavalla tai toisella, suositusten mukaan vähintään kaksi kertaa viikossa. Hyvä lihaskunto on yksi hyvinvoinnin osatekijöistä. Hyvällä lihaskunnolla voidaan mm. estää vanhuusiän ”kokoon painumista”, luiden murtumista jne. Lihaskuntoharjoittelua voidaan toteuttaa todella monilla tavoilla, eikä siihen tarvita kuntosalia. Harjoitteluun riittää usein jopa oman kehon paino, eikä laitteita tai välineitä tarvita ollenkaan.

Yksilöllisen treenisuunnitelman lisäksi PT:n avulla treenimotivaatiokin voi kasvaa, kun joku ”valvoo” ja olet jollekin ns. tilivelvollinen. Lisäksi sinulla on joku, joka antaa palautetta ja näkee kehittymisesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *